Anul acesta, poveștile de Crăciun îmi umplu casa cu farmec și bucurie. Editura Velvet Story a lansat concomitent două cărți tematice care, de la prima vedere, îți cântă în ureche pe ritm de entuziasm, nerăbdare și împlinire. Iarna ca anotimp nu mă încântă în toate formele ei, dar emoția și romantismul unei povești de gen, atmosfera de sărbătoare și fiorii care se strecoară negreșit, sunt ca un magnet pentru latura mea sensibilă. Am vorbit despre „Ultimul Crăciun”, scris de Leila Sandra M. anterior, iar acum îmi face o plăcere reală să prezint în câteva rânduri Antologia de Crăciun a autorilor Velvet Story - „Ninge cu povești”.
Sub îmbrățișarea acelorași coperte, nouă povestiri scurte captivează, încântă, freamătă și stârnesc curiozitate. Autorii Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis și doi invitați surpriză - Cristian Palade și Tau Ceti, au creionat în imagini câte un Crăciun senzațional. Sub aura stilului inconfundabil al fiecăruia, poveștile te aruncă în cadre vivante, iar, pentru cunoscători, dintre personajele pe care le întâlnim se ridică unele care aduc negreșit zâmbete pe chip.
Dennis Kayderman (Cazul Vulpea), Renna și Stefano (Karma-i o zdreanță!), Darius și Carla (Scrum în vânt), Amalia și Robert (Anthos) scormonesc în emoții, fiecare cu câte un set de acțiuni care ori se rup din povestea originală, ori încheie un capitol frumos, ori prelungesc dorința de o revedere mai lungă. Pe lângă scrierile ce îi readuc în atenție pe protagoniștii preferați, scenele și rolurile schițate de ceilalți autori în povestirile lor sunt un sneak-peek pentru viitoare intrigi sau măiestria incontestabilă de narator.
Dan Claudiu Tănăsescu ne oferă „Un dar de Crăciun”, pagini de o autenticitate covârșitoare, care adună în numărul lor prea mic o multitudine de emoții.
Cristian Radu Constantin împletește formidabil „Crăciunul domnului Mihail”. Surprinzător de realistă, debordând de gânduri puternic revelatoare, povestea suspină odată cu cititorul.
„Un Crăciun roșu” se derulează în pasul antrenant dictat de Leila Sandra M., iar misterul și suspansul reușesc să se combine perfect cu cadrul de iarnă.
Nu există punct de final pentru povestea Simonei Tănăsescu. „603.421 plus infinit” trezește fascinația, dorința și stăpânește Karma cu multă iubire și plăcere.
Cynthia Orszag ciupește din realitate și „Când lui Moș Crăciun i se face foame” este un joc de acțiuni și cuvinte care trezește empatie, simpatie și o bucurie neîngrădită de concepții.
„Primul Crăciun cu tine” al Petruței Petre poartă amprenta sensibilă a autoarei, dar se concretizează într-un ritm intens, năucitor, lăsând în urmă curiozitate și anticipație pentru că scenele fac loc unui plan mai amplu de viitor.
„Bujori cu miros de zăpadă” este un cadou și o amăgire, dar deopotrivă încântătoare, pe care Elena Petrea Kyrintzis le integrează în poveste cât să țină cititorul cu răsuflarea tăiată până la o nouă întâlnire.
Cristian Palade ne spune că „Întotdeauna există un al doilea Crăciun” și o face cu o poveste destinată să inspire, cu trăiri puternice și multe magie.
„Cine e Moș Crăciun? (O poveste mică, mică...)” semnată Tau Ceti încheie antologia într-o notă cu adevărat de poveste, o istorioară încântătoare ce umple de căldură.
Cartea „Ninge cu povești” este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii Velvet Story, iar eu îndrăznesc să spun că nimic nu face ca un cadou de sărbători să fie mai frumos decât poveștile dragi ție.
0 Comentarii