Sneak a peek ”You Are Not Alone” - Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Descriere

You probably know someone like Shay Miller.
She wants to find love, but it eludes her.
She wants to be fulfilled, but her job is a dead end.
She wants to belong, but her life is so isolated.

You probably don’t know anyone like the Moore sisters.
They have an unbreakable circle of friends.
They live the most glamorous life.
They always get what they desire.

Shay thinks she wants their life.
But what they really want is hers.


Duo-ul Hendricks-Pekkanen m-a convins de la prima carte și continuă să mă fascineze cu fiecare nouă apariție. Nu e de mirare că așteptam cu sufletul la gură un nou roman semnat de cele două autoare, iar You are not alone se adaugă pe lista favoritelor.
Un thriller în același stil captivant, intens, cu note psihologice, dramatic, care te pune în încurcătură, te ține pe ace, dar care se deosebește de precedentele printr-o construcție ce te lasă să intri în mintea tuturor personajelor implicate și mizează pe capitole scurte, concentrate pe acțiune și mister. Cu măiestria scriitoarelor, premisa de la care pleacă povestea se încâlcește într-o manieră diabolic de plăcută, care atunci când își dezvăluie secretele te face să râzi șocat și să arzi de nerăbdare să afli deznodământul. Intriga îți creează tot felul de stări, trecând prin confuzie, compasiune, revoltă, teamă, personajelor le sunt date niște măști perfecte, care te fac ori să le îndrăgești, ori să le urăști. 
Shay Miller se găsește la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit, este o persoană cel puțin ciudățică, naivă, care se simte singură și este o figură care nu iese în evidență, ceea ce o face o pradă ușoară pentru surorile Moore și gașca de prietene a acestora. Evenimentul tragic care le-a scos-o pe Shay în cale este poarta lor de scăpare, de a-și ascunde faptele și de a pasa vina. Precum un grup de justițiare, în spatele ținutei lor perfecte se află niște vipere, iar secretele lor sunt periculoase.
Chiar dacă în cele trei părți ale romanului, perspectiva narativă se plimbă între Shay, Cassandra și Jane Moore și intrări din trecut ale celorlalte femei din anturajul surorilor, care le dezvăluie povestea, și fragmentează puțin lectura și debusolează cu toate numele personajelor, pe parcurs toate se leagă și acțiunea se justifică și se completează întâmplare cu întâmplare. Autoarele știu să contruiască și să amplifice misterul, cât și să creioneze niște personaje și scene înșelătoare, iar despre punctul culminant și final nici nu încape îndoială că reușesc să surprindă. 
You are not alone mi-a plăcut poate mai mult decât Soția dintre noi și Fata anonimă, întorsăturile de situație fiind geniale, viclenia personajelor palpitantă, scenele derulându-se cu o anticipație nebună. 

O lectură de ⭐⭐⭐⭐⭐(5/5) 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii