„Doamna și mafiotul” - Elena Petrea Kyrintzis

 


Ne pregătim de vacanța de vară, dar evadarea dă bine cu multe cărți în geantă. Editura Velvet Story anunță o Vară a ispitelor literare, lansând povești de dragoste ce provoacă valuri de senzații. Dacă startul a fost furat cu o nouă carte semnată de Simona Tănăsescu, „Creatoarea de vise”, luna iunie este dedicată apariției unui nou roman scris de Elena Petrea Kyrintzis - „Doamna și mafiotul”. Unde îi stă cel mai bine cititorului de cărți de dragoste dacă nu printre scenele intense și sensibile jucate de protagoniști complicați? Și apoi acțiunea se precipită...


 

În timp ce mulți cititori așteaptă o continuare a romanului „Anthos”, Elena Petrea Kyrintzis ne păcălește atenția cu o poveste pusă pe fundalul orașului Los Angeles, unde clanuri mafiote fac legea și corupția își vâră coada. Secrete, planuri de răzbunare, dar și sechelele unui trecut dur sunt condimentele de bază, dar cum ar putea fi puse mai bine în valoare dacă nu se aplică ceva picant, în forma unei povești de iubire? „Doamna și mafiotul” este un titlu cuprinzător și revelator al acțiunii - fata cuminte, băiatul periculos; o lume normală, alta întunecată; ispită versus prădător. Elena Petrea Kyrintzis construiește o intrigă care nu se oprește doar la tachinări, emoții și pasiune, trecând și în terenul suspansului, oscilând între momente de calmitate și momente de încordare. Personajele create de autoare poartă haine colorate de trăiri puternice, imprevizibile, năucitoare, dar și zdrențuite de teamă, sacrificiu.

Când Lorenzo de Luca o vede pentru prima oară pe Scarlett Wintour, în clubul său, are tendința stranie de a o proteja, dar și dorința arzătoare de a o avea doar pentru el. Capul unui clan mafiot, Enzo are responsabilități și conduce afaceri periculoase, se așteaptă de la el să fie nemilos și să țină totul sub control. Când află din ce familie face parte Scarlett, își joacă un as din mânecă și îl manipulează pe tatăl ei, politician corupt, de altfel. Planul lui nu era unul de cucerire, ci ceva ce i se poate cuveni ușor, dar nu se aștepta ca inima lui să se lase înduioșată și furată de o „prințesă” răsfățată - nu după copilăria trăită. 

Scarlett este prinsă într-un lanț de evenimente care îi dau lumea peste cap. Rezidențiatul ei trece pe plan secund, pentru că nu poate scăpa de bărbatul care o urmărește peste tot și apare când se așteaptă mai puțin. Dar totuși, vrea să scape de el cu adevărat? Poate face față unui aranjament cu false pretenții de iubire, până când totul devine real și personaje misterioase pun la cale scene de răzbunare. E dificil să înțelegi un bărbat care se învârte în cercuri periculoase, el însuși atrăgând întunericul; secretele lui îi frâng inima lui Scarlett, dar chiar și o doamnă, ea nu renunță prea ușor.

Cu o acțiune alertă, romanul se citește ușor. Scriitura nu se pierde în detalii și este mai degrabă un stil care creează o atmosferă influențată de emoții. Elena Petrea Kyrintzis conturează personaje ce nasc simpatii, întâmplările prin care trec fiind un contrast plăcut între romantism și vendetă. Chiar și cu clișeul poveștii de dragoste, „Doamna și mafiotul” este o carte antrenantă, scrisă din perspectivele celor doi protagoniști și incitând prin scenele de pasiune, neprevăzut, dramă și conflict, deopotrivă.


Carte disponibilă pe VelvetStory.ro - click aici

 

Sursă foto: Freepik

Wedding psd created by freepik - www.freepik.com

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii