Seria „Cere-mi ce vrei!” - Megan Maxwell

 


Megan Maxwell m-a prins în capcana unei povești pe cât de nestatornică și exasperantă, pe atât de incisivă, pasională și fermecătoare. Nu m-am lăsat convinsă de la primul volum - „Cere-mi ce vrei!” -, deși în fundal s-a legat o acțiune care, clișeic, rămâne pe lista plăcerilor vinovate ca o lectură de escapadă. Iar curiozitatea de a afla deznodământul relației dintre Judith și Eric s-a transformat în verva cu care urmărești o telenovelă sau, în acest caz, care te cuprinde atunci când știi că mai urmează un volum. Seriile par a avea mereu avantajul ca, din ce povestea avansează, să fii cu atât mai captivat și să ajungi să îndrăgești personaje care ar putea fi neverosimile, agasante, obositoare sau puerile.


 

Cunoscând protagoniștii și firul pe care merge povestea lor, volumul doi, „Cere-mi ce vrei, acum și oricând!”, nu putea decât să întregească pachetul. Interesant - deși stilul spaniol înflăcărat al autoarei de a contura întâmplările s-a pliat mai greu pe genul meu de lectură - a fost că așteptările nu m-au corupt și chiar am savurat entuziasmul cu care se exprimă personajele sau modul colocvial de a interacționa. Judith și Eric sunt două caractere impulsive și încăpățânate, care creează stări de confuzie pentru cititor, iar aflând în volumul doi că relația lor poate să se termine, Judith demisionând de la firma lui Eric și plecând acasă la tatăl ei, comportamentul lor este cu atât mai înnebunitor decât în partea întâi.

Un joc de „ba da, ba nu”, incitant și senzual, așa cum ne-a obișnuit autoarea, se iscă - din nou. Eric cedează și o caută pe femeia care l-a cucerit și pe care o iubește, având un spirit foarte convingător de a restabili relația. Plecând împreună în Germania, lui Judith i se mai prezintă o provocare: să îi intre în grații lui Flyn, nepotul lui Eric. Pe lângă momentele în care își explorează sexualitatea și se lasă purtată de erotismul scenelor la care participă, Judith întâlnește și neîncrederea, secretele, gelozia, iar urmările o aduc din nou în pragul disperării și a despărțirii.

Megan Maxwell oferă cititorilor tot ce vor, volumul trei, „Cere-mi ce vrei sau lasă-mă-n pace!”, conturând cu aceeași frenezie, dramatism specific cărților de dragoste, antagoniști periculoși, o acțiune care amuză, emoționează, încântă. Previzibilitatea unei nunți, a unei luni de miere fabuloasă, distracții fierbinți, dar și conflicte este savuroasă, recunosc. Ca și în cazul personajelor, a situațiilor, a scenelor erotice, se simte o schimbare și în viteza mea de a afla ce le rezervă în final tot acest scenariu lui Judith și Eric. Vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți, înconjurați de copii? Pare evident, dar drumul întortocheat, pe care uneori și-l pavează singuri, este palpitant.

Seria „Cere-mi ce vrei!” are povestea de iubire, plină de erotism și fără tabuuri, personaje care în ritmul lor se fac plăcute, divergențe și drame. Toate acestea se adună într-o lectură care înaintează rapid și, pe lângă impulsul de a-ți da ochii peste cap de nerăbdare de multe ori, are un farmec cu un specific aparte. Cu gândul că urmează și o ecranizare, imaginile redate în carte au reușit să fie ele însele, în cele din urmă, ca un spectacol antrenant, frustrant, dar și satisfăcător.

 

Cărți disponibile pe BookSaveur

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii