„Arta ei de a reuși. Povestea nespusă a Melaniei Trump” - Mary Jordan

 


Jurnalistă câștigătoare a Premiului Pulitzer și autoare a mai multor cărți de succes, Mary Jordan dezvăluie imaginea unei Melania Trump așa cum nimănui nu i-a mai fost prezentată. În cartea „Arta ei de a reuși. Povestea nespusă a Melaniei Trump” informații culese de-a lungul anilor, din interviuri cu persoane din trecutul fostului model, cu prezențe din anturajul său și mulți alții, scot în prim plan o femeie ambițioasă, tăcută, inteligentă, care se simte bine în pielea ei și își asumă un statut departe de preconcepțiile multora.

Ca o biografie neoficială, cartea stârnește curiozități și interes, iar ca documentare și implicare a autoarei convinge, însă așteptările ca volumul să îi facă pe cititori să simtă și să înțeleagă acțiunile și caracterul celei ce devine soția unui miliardar și apoi a președintelui Statelor Unite ale Americii sunt înșelate de absența tușei de personalitate. Melania Trump a fost o enigmă din momentul în care a pășit în lumea modei și a celebrităților și a rămas în continuare o enigmă, aparițiile ei fiind episodice, iar detaliile vieții bine ascunse. Deși cartea lui Mary Jordan aduce puțină lumină asupra unor aspecte esențiale și retrasează pașii de la traiul în Slovenia natală, până la momentul în care s-a remarcat în New York ca model, multe rămân neelucidate. Melania Trump a rupt legăturile cu persoanele din trecutul ei, ceea ce face greu de prezis adevărul. O fire ce îndepărtează oamenii de care nu are imediată nevoie, cea care a fost Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii se bazează pe forțele proprii și tinde mereu să își atingă țelurile.

În relație cu Donald Trump, cei doi se aseamănă în multe privințe, iar pentru asta ea este persoana de încredere a soțului său și prima căreia îi cere o opinie în treburile oficiale. Prezența Melaniei, deși redusă în spațiul public, este una importantă dincolo de ușile închise, iar instinctul său politic pare a fi apreciat de cei din cercul lor. Viața ei privată, de dinaintea căsătoriei, ținută sub tăcere, este în contrast total cu agitația pe care soțul ei o stârnește peste tot și totuși ea l-a susținut de la bun început și în anunțarea candidaturii și în toate scandalurile ce roiau în jurul lor. 

Mary Jordan a creat portretul unei femei care nu are nevoie de ajutorul altora, ingenioasă, care dincolo de frumusețe ascunde un caracter puternic. Melania Trump nu se impune ca un personaj din istoria SUA care să fie simpatizat printr-o trăsătură unică sau care a reușit să schimbe ceva, însă se arată ca o femeie care știe să se impună și cum să se bucure de un parteneriat care să îi aducă beneficii personale. 

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, Melania începuse să vorbească prima oară despre ce tip de Primă Doamnă ar putea fi, pe vremea când noul ei iubit cocheta cu ideea de a candida la Președinție. Când a ajuns prima dată la Casa Albă, părea șovăitoare, nesigură și nu prea în apele ei. Dar trei ani mai târziu, după experiența brutală a procesului de punere sub acuzare și în mijlocul unei crize de sănătate devastatoare la nivel mondial, ea părea să-și fi găsit menirea și să se bucure de rolul jucat pe scena globală.(...) Nu era Jackie Kennedy, Hillary Clinton sau oricine altcineva care a avut rolul respectiv. Ea era Melania și avea să-și impună propriul mod de a reuși.

 

Carte disponibilă pe BookSaveur

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii