5 Seriale cu care să stai în casă - Netflix


Chiar dacă serialele TV și filmele făceau parte din activitățile de relaxare și până acum, situația actuală și faptul că suntem nevoiți să stăm în casă, nu ne dau prea multe de ales. Astfel că, pe lângă o carte de citit - sau alte activități, după posibilitatea și preferința fiecăruia - eu, cel puțin, mă văd pierdută și cu orele în fața televizorului. Am învârtit pe toate părțile listele de filme de pe Netflix, dar mă opresc mai degrabă asupra serialelor, și așa ajung să adun câteva titluri care îmi fac cu ochiul și merită, și titluri care inițial le privesc cu scepticism și îndoială dar se dovedesc a fi captivante.
Am ajuns deja în Aprilie, iar în timp ce unele serii continuă sau au fost anunțate sezoane noi, altele s-au încheiat; însă, în aceste luni, am bifat 5 seriale care mi-au ajuns la suflet, mi-au plăcut, m-au fascinat și pe care vi le recomand și vouă. 

1. Anne cu E la sfârșit (Anne with an E)
Nu am citit seria scrisă de L.M. Montgomery și nici nu am văzut vechile adaptări pentru film, însă, în această variantă, Anne m-a ținut cu ochii în lacrimi și sufletul strâns de la început până la final. Seria, ce s-a terminat cu doar trei sezoane, este excelent realizată, echipa de producție își merită aplauze, dar un lucru trebuie spus: sunt dezamăgită de final - nu vreau să îmi imaginez eu povestea mai departe, vreau să fie anunțat un nou sezon. Amybeth McNulty joacă un rol impecabil, făcând personajul lui Anne să fie atât de viu, plin de culoare, și reușind să transmită toate trăirile copilei orfane, necăjită de viață și oameni, care nu se lasă deloc doborâtă și dă dovadă de un spirit puternic, de curaj și empatie și de o imaginație fantastică. Povestea plasată în Canada, la sfârșitul secolului 19, este o lecție de umanitate, solidaritate, prietenie. Eu m-am îndrăgostit de serial, am îndrăgit personajele, am simțit acțiunea.
Merită nota 10!

2. Străina (Outlander)

Încă o serie de cărți pe care nu am citit-o, însă povestea scrisă de Diana Gabaldon e atât de fermecătoare pe ecran încât simt că nu mai am nevoie de altceva. Nu am multe cuvinte de spus legat de serial, nici nu știu ce ar putea fi de zis, căci cele cinci sezoane - episoade care încă rulează - sunt create excelent, au o imagine spectaculoasă, actorii joacă perfect și scenele sunt intense. Dramă, dragoste, război, din Scoția până în America, acțiunea nu te lasă să răsufli ușurat niciun moment. Caitriona Balfe și Sam Heughan - actorii principali - fac o pereche minunată pe ecran, și atât ei cât și ceilalți actori, fac totul să pară foarte natural și real. O călătorie în timp, o iubire ce sfidează regulile posibilului, serialul dă dependență și peisajele și viața lumii anilor 1743 sunt incredibile.
Merită nota 10!

3. Pierduți în spațiu (Lost in space)
Un SF care nu mă așteptam să îmi placă atât de mult și totuși, când venea ora să mai parcurg un episod - sau mai multe, eram atât de nerăbdătoare să descopăr ce alte primejdii și aventuri le așteaptă pe personaje. Acum că am aflat că serialul va reveni cu un sezon 3, nu pot să nu mă întreb ce ne mai rezervă producătorii. Planete și forme de viață extratereste, călătorii prin spațiu, pericole și o luptă pentru supraviețuire; un scenariu palpitant ce se învârte în jurul unor oameni în drumul lor spre a coloniza o planetă nouă; acțiunea este un cumul de fascinație, suspans, nervi, ce m-a făcut să stau pe ace și să țopăi de bucurie deopotrivă. Maxwell Jenkins - tânărul actor ce îl joacă pe Will Robinson - este preferatul meu, interpretând natural rolul și făcându-și personajul să fie îndrăgit pe loc de spectatori. Efectele speciale mi s-au părut bune și chiar dacă unele scene sunt frustrante sau ușor absurde, serialul merită urmărit.
Nota 9!

4. Păcatul (The Sinner)
The Sinner este o serie în trei părți, un mystery-crime care îl aduce în prim plan pe detectivul Harry Ambrose, jucat de actorul Bill Pullman. Trei cazuri de crimă, trei criminali, trei anchete împart seria și dezvoltă o acțiune care te intrigă și îți solicită mintea. Scenariul nu este despre cine e criminalul - acesta își execută și admite fapta din prima scenă, ci ce l-a împins să facă asta, care este motivul? Personajele ascund o traumă - în prima parte, Jessica Biel este pusă în postura de criminal, iar povestea ce se dezvăluie este plină de mister și verigi lipsă astfel încât, atunci când adevărul iese la iveală, abia de îți vine să crezi. Cu o atmosfera încărcată de secrete și piste tot mai neclare, seria este bine produsă și în distribuție se alătură actori care joacă pe măsură.
Merită nota 9!

5. Locke & Key
Pornind de la o idee interesantă și plină de magie, serialul m-a atras. Un fantasy care are cheile potrivite să se dezvolte într-o poveste fascinantă, însă ușile sunt puțin neunse și acțiunea scârțâie. Cu toate că se putea prezenta mai bine, serialul este produs cu o bună doză de mister și groază. Așa cum se mai întâmplă cu un prim sezon, actorii intră mai greu în pielea personajelor, dar curiozitatea pentru a descoperi ce pot face niște chei magice, sau ce pot lăsa să scape, este atât de mare încât îi urmărești cu sufletul la gură. Faptul că a fost anunțat și un sezon 2 nu poate decât să mă bucure, pentru că lumea plină de primejdii din Locke & Key este antrenantă.
Merită nota 8!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii