Avem nevoie de:
- foi proaspete pentru plăcintă
- nuci măcinate
- pesmet
- unt topit (200 g)
- 300 g zahăr
- vanilie
- zeama de la o lămâie
- 300 ml apă
Foile pentru plăcintă se ung pe rând cu unt și se așază în tava de asemenea tapetată cu unt în prealabil. Când formăm un stat de șase foi, presărăm o parte din nucile măcinate, amestecate cu pesmet, fără zăhar sau alte condimente (cantitatea de nuci ține de preferințe). Cu ultimele foi se urmează același pas de a fi unse pentru a nu se lipi la copt, umplute cu nuca rămasă și când totul este așezat se toarnă untul deasupra. Baclavaua se taie în bucăți, iar apoi se dă la cuptorul bine încălzit pentru 30-40 de minute. Între timp, zahărul se dizolvă în apă și se fierbe 2-3 minute. Când se ia de pe foc, se adaugă vanilia și zeama de lămâie. Toată cantitatea de sirop se toarnă peste baclava imediat ce a fost scoasă din cuptor. Se lasă până când nuca și pesmetul absorb bine siropul și desertul este gata de servit.
Spor la dulcegării!
1 Comentarii
Oau, cât de bine arată și ce poftă îmi e. <3
RăspundețiȘtergere