Adrian Artene semnează “Punctuația iubirii”, un volum de poezie deosebit

Sursa foto Gândul.ro
 

Odată cu ivirea noului an, ies de sub lumina tiparului și primele cărți ale autorilor români. Un 2021 ce debutează cu vești despre un volum de versuri extraordinar, nu poate preconiza decât bucurie pentru cititorii înrăiți. Adrian Artene, poetul și directorul editorial Gândul, pregătește lansarea celui de-al doilea său volum de poezie – „Punctuația iubirii”, anunțând chiar la finele anului 2020 apariția acestuia.

Cunoscându-i scrierea și tresărind la poemele ce abordează tema iubirii, autorul nu te lasă nici de această dată să îți uiți cuvintele de apreciere, trezind prin sinceritatea versurilor o emoție aparte. Volumul este în profunzimea sa o nestemată, iar în completare vine și prezentarea cărții sub o formă excepțională, ceea ce o face să își merite un loc deosebit în colecțiile cititorilor.

„E o ediție nemaitipărită vreodată în România, între coperte de catifea, cu file dintr-o ceară luminoasă, litere din solzi aurii, un sigiliu din cristale Swarovski și semnături care se vor păstra dincolo de timpuri!”, scrie autorul pe pagina sa de Facebook.

Printre persoanele care au contribuit la apariția volumul „Punctuația iubirii”, Adrian Artene îi amintește pe doamna Lili Bobu, care păstorește Asociația Culturală ”Regal d’Art”, Paul Surugiu – Fuego (care a susținut – inclusiv cu picturile lui – întregul proiect), ilustrul academician Nicolae Dabija , care a conturat prefața, uluitorul critic literar Alex Ștefănescu și nemuritorul maestru al teatrului și filmului, Ion Dichiseanu. De asemenea, poeta Lucia Olaru Nenati, scriitorul Ioan Groșan, jurnalista și scriitoarea Marina Almășan sau ”apostolul” muzicii ușoare, compozitorul Jolt Kerestely se numără și ei printre cei cărora autorul le înaintează mulțumiri. Volumul poartă, deopotrivă, meritele corectorului Mirela Brehuescu, ale designerului Mihaela Irimescu și ale fotografului Mihai Pop, care sub atenta lor pricepere ni se prezintă nouă într-o manieră ireproșabilă.

„Punctuația iubirii” este un volum de poezie prezentat nu doar elegant vizual, ci și recomandat de o consistență metaforică indiscutabilă, semnalul reconfortant că artistul – dincolo de toate acele temeri, provocări și (dez)iluzii care îi amprentează viața de zi cu zi – se regăsește în vers precum un fericit căutător al unui elixir al nemuririi pe care îl descoperă, fericit, chiar în propria-i persoană. (Sursa Gândul.ro)

„Punctuația iubirii” semnată de Adrian Artene va fi o carte primită, fără doar și poate, cu mult interes de către public.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii