Valul Tritonic la Ploiești - Eveniment cu și despre cărți


Un eveniment dedicat cărților, lansărilor de carte și discuțiilor pe baza lor în compania autorilor este cel mai bine primit în cadrul bogat al unei biblioteci. Miercuri, 20 martie, ora 17, cu ocazia Zilelor Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” din Ploiești, Editura Tritonic a făcut „valuri” cu cinci apariții editoriale ce prin diversitatea genului lor se potrivesc tuturor iubitorilor de carte, neținând cont de vârstă și care nu trebuie să lipsească din lista de lectură. Primiți cu multă căldură de reprezentanții bibliotecii, autorii Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Monica Ramirez și Bogdan Hrib s-au găsit în mijlocul unui public frumos, atent, doritor de cunoaștere și, bineînțeles, carte. 
Alina Dinu

Valul Tritonic la Ploiești – cum a fost denumit evenimentul – s-a prezentat cu noutăți, vești despre târguri de carte importante la care editura a luat parte de curând – Salon du Livre, Paris – sau festivaluri la care va participa – Quais du Polar, Lyon, Newcastle Noir –, secrete mici sau mari despre autori și procesul de scriere – pe care doar participând la evenimente le puteți afla - și multă voie bună.
Alina Dinu

Lansat la începutul lunii martie, la Gala Bestseller Tritonic 2018, odată cu înmânarea premiilor pentru cel mai vândut SF – Un străin în Regatul Assert – și povestirile romance din colecția Cașmir – Schițe de iubire –, volumul „3.6” semnat de Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan este încă un exemplu a unei bune colaborări. Cei doi autori au adunat sub aceeași copertă trei povestiri: două individuale și una scrisă împreună; o carte la „patru mâini” precum o numesc chiar dânșii. Teodora Matei compune „Colivia cu vrăbii”, Lucian-Dragoș Bogdan – „Afacerile sunt afaceri”, iar în duet – „Lună albă, lună stacojie”. Pentru curioșii de cărți noir și fanii autorilor, volumul se poate comanda pe site-ul editurii.

Rămânând în tonul lansărilor avute loc la Gală, „Editor de unul singur” a lui Bogdan Hrib este o carte statement. Experiențe personale, despre piața de carte, parcursul unei cărți de la idee la redactare, editare, publicare, vânzare, marketing, recenzii și blogeri de carte, povestioare amuzante, descumpănitoare și multe alte informații utile și iluminatoare pentru cititorii și cumpărătorii de cărți. Bogdan Hrib vorbește, scrie, cu franchețe, așa cum îi este bine cunoscut stilul, „Editor de unul singur” fiind acumularea a peste douăzeci și cinci de ani a unor fapte care ne intrigă și ne facem să ne dorim mai mult de la actuala industrie românească a cărții. O recomandare ce nu trebuie ignorată, volumul se poate comanda pe site-ul editurii.

După ce publicul din Ploiești, adunat în sala de lectură a bibliotecii, a ascultat cu plăcere și interes spusele celor doi autori și au ținut seamă pentru a cumpăra de la standul editurii cu vânzare de carte din holul principal volumele, nu cele din urmă Anamaria Ionescu și Monica Ramirez au luat cuvântul. Prezentând volumul colectiv „Gastro Noir”, în care se regăsesc povestiri ale celor patru autori, nu poți rămâne decât pofticios - și de lectură, și de rețele gastronomice testate și garantate de cei în cauză. Anamaria Ionescu a vorbit despre cartea sa, „Crăciunul care nu a mai venit”, o poveste ce redă din durerea și greutățile vremii comuniste din țara noastră, o poveste ce pentru cei ce au prins acele timpuri va trezi amintiri, iar pentru cei tineri, neștiutori, va fi ca o lecție. O carte de nerefuzat, comandați-o pe site-ul editurii.

Ținuți în suspans, surpriza serii și lansarea mult așteptată a unei noi cărți semnată Monica Ramirez, „Protocol 9”, parte din seria Emma Moss, este doza cu palpitații și mister de care ești atras negreșit. Stilul Monicăi Ramirez și genurile abordate te prind din prima clipă, marcându-te fan și avid cititor al seriilor ei pe care le vrei cu autograful de rigoare. „Protocol 9”, ca toate cărțile apărute la editura Tritonic și ale autorilor români, va intra pe lista celor lăudate că nu pot fi lăsate din mână, ne fac uitate gândurile și treburile. Volumul este proaspăt și poate fi comandat pe site-ul editurii.

În concluzie, nu doar cărțile prezentate și lansate la Ploiești au fost plăcute, ci și prezența autorilor care prin spiritul lor deschis și cald adună în jurul lor oameni asemenea. Întâlnirea s-a prelungit cu sesiuni de autografe, fotografii cu prieteni noi sau vechi și bucuria unui companion de nădejde – o carte bună.

Urmăriți în continuare evenimentele Editurii Tritonic și nu ratați prilejul de a lua parte și de a împărtăși vorbe frumoase cu autorii români.
Galerie foto
...

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii