Weekend Snack

Combinația dulce-sărat este un război al simțurilor. Nu ne impacientăm, vorbesc doar despre gust, azi unul sărat. În rubrica de rețete adaug printre dulcegării și opusul, pentru că spuneam, combinația este interesantă, chiar și dacă numai vizual.

Weekend-ul acesta am avut poftă de altceva, deserturile dulci fiind înlocuite de o gustare care se împrietenește bine cu cititul unei cărți sau vizionarea unui film. Propun deci, Sărațele, numai bune de ronțăit, dar și sățioase.
Avem nevoie înainte de toate de stare bună și răbdare, iar apoi ingredientele:


  • Brânză sărată (500 g)
  • 3 ouă
  • 1 pachet unt/untură
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml apă
  • Chimen (după preferință)
  • Făină (cât cuprinde)
Începem prin a mărunți brânza, cu cât mai sărată cu atât mai bine, se pretează cea de oaie, însă se folosește după gustul fiecăruia. Adăugăm 2 ouă peste brânză și amestecăm. Urmează untul sau untura, lăsate la temperatura camerei, drojdia, ce se poate dizolva în apa călduță, chimenul, după gust, și nu în cele din urmă, făina. Aluatul ce rezultă trebuie să fie vârtos, de aceea cantitatea de făină nu este exactă. Se lasă la dospit 15 minute, ca apoi să îl întindem și decupa în forma dorită. Sărațelele rezultate se ung cu cel de-al treilea ou, bătut, și se dau la cuptorul încins la 180 de grade, 20-25 de minute, până iau o culoare aurie frumoasă.

 O rețetă deloc dificilă, care asigură o gustare pentru câteva zile bune.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii