Brioșe cu mere - NOT a Christmas Muffin

Toamnă - anotimp bogat! Vin zilele când încep să adun roadele naturii și să mă bucur de gustul natural al fructelor din grădină. Strugurii se transformă în must delicios, perele se topesc în gură, iar merele și nucile se găsesc combinate într-un mic desert.

Dacă am reușit să creez un cadru care duce cu gândul mai degrabă la sărbătorile de iarnă, nu asta am intenționat, însă merele cer gustul și mirosul de scorțișoară, iar cadrul a ales singur să transmită o stare.
Briose

Din recolta bogată de mere de anul acesta știu sigur că la iarnă nu voi duce lipsă de material pentru combinații de deserturi.
Toamna



Brioșe cu mere - am încercat o rețetă pas cu pas, fără adaptări personale, iar pentru asta sunt sigură că în viitoarele preparări voi modifica ușor rețeta.
Ingrediente: 
Reteta
  • 175g făină
  • 100g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 mere
  • nuci
  • sare


Ingredientele uscate se amestecă cu untul moale, peste care se adaugă ouăle bătute cu laptele. Merele curățate și tăiate cubulețe, nuca tocată și condimente după plac se amestecă în aluat, care se pune în forme. Brioșele se dau la cuptor circa 20 de minute.
RetetaReteta

Micile dulcegării le găsesc potrivite la ceai, dar sunt o gustare pentru orice moment al zilei.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii