Ciocolata - plăcerea nevinovată, unicornul papilelor gustative. Cine nu se îndrăgostește iar și iar de aroma sa inimitabilă?
Am neglijat partea deserturilor prea mult și totuși ciocolata e cel mai versatil ingredient. Pe timp de vară pofta pentru deserturi reci este mai pronunțată, însă nu mereu aleg ceva făcut în casă, iar o înghețată este mai la îndemână. Dar cel mai simplu și rapid dulce de ciocolată, rece și gustos, îl recomand în continuare.
Mousse de Ciocolată
Ingrediente: 200g ciocolată (pentru desert), 6 ouă, sare
Pași:
- topim ciocolata la bain-marie;
- separăm ouăle în albușuri și gălbenușuri; albușurile se bat spumă cu un vârf de sare;
- peste gălbenușurile amestecate adăugăm ciocolata temperată (puțin călduță!) și amestecăm;
- pentru un mousse aerat, spuma de albușuri se adaugă treptat peste amestecul de mai sus, încorporând ușor cu o spatulă; conținutul se împarte și se servește în pahare (sau preferința fiecăruia)
- mousse-ul necesită minim 3 ore la frigider
Pentru un plus de prospețime am presărat si puțină mentă proaspătă, un moft de-al meu. Prepararea nu durează deloc mult, așteptarea te chinuie, fiind un desert rece.
Sper să vă bucurați de cele câteva minute de plăcere, prea puțin pentru o porție să fie devorată.
Pentru puterea ciocolatei de a „crește ritmul cardiac mai mult decât în timpul unui sărut pasional și senzația ce durează de patru ori mai mult”, mulțumesc!
0 Comentarii