Cheesecake


Cui nu ii place ciocolata?

Prezentare: blat de biscuiti cu ciocolata, crema fina de branza si ciocolata, cuvertura de ciocolata, fructe acrisoare la alegere.

Am incercat acest desert de cateva ori, iar acum nu ma satur de el. 
Avem nevoie de:
biscuiti cu cacao                   zahar
unt                                         sare
crema de branza                 esenta vanilie
Nutella                                  oua
frisca lichida

Si pornim cuptoarele: biscuitii maruntiti se combina cu untul topit pentru un blat de consistenta si grosime potrivita; forma cu baza de biscuiti se da cateva minute la cuptor.
Intre timp pregatim compozitia: crema de branza se bate impreuna cu frisca lichida, in care adaugam treptat restul ingredientelor; cantitatile folosite pot varia, dar pornim cu 200g pentru produsele de baza, cantitatea de zahar tine de gustul fiecaruia; la final amestecam 2 oua.
Desertul se da la cuptor, in tava adaugand apa, pentru o consistenta cat mai cremoasa. Timpul de coacere este de aproximativ 40 minute, verificand ca suprafata cremei sa fie elastica.
La alegere se poate face si o cuvertura de ciocolata: in frisca lichida calda topim ciocolata speciala pentru cuvertura si putin unt.

Cat timp cheesecake-ul sta la rece, o gustare crunchy e numai buna: caju caramelizat.







O reteta pentru un desert rapid si delicios, pe care il putem combina in diverse moduri; iar daca iubim ciocolata, este de nerefuzat. 







Varianta de vara a retetei, cu ciocolata alba si colorata de capsuni. Aceleasi ingrediente si gust nemaipomenit.







O idee dulce pentru fiecare zi a saptamanii, care sper sa va inspire. Spor la dulcegarii!


Trimiteți un comentariu

1 Comentarii