Noutăți literare - Ispita Președintelui, Mara Eremia (recenzie)

 

Vara nu e trecută, ea continuă să dogorească cu noutăți literare de la editura Velvet Story pe care e mai bine să le primim mai târziu decât în plin sezon estival. Încă de când s-au anunțat primele vești despre publicarea primei cărți a autoarei Mara Eremia, un loc în bibliotecă a stat neocupat și în așteptare. Spărgând zidurile – și topurile – pe Wattpad cu poveștile sale, Mara Eremia își surprinde cititorii cu volumul „Ispita Președintelui”, un roman de dragoste picant și intrigant, ce merge pe o idee palpitantă și îndrăzneață.


 

Pentru cei ce sunt în căutarea unei lecturi seducătoare, cu scene pasionale, dar din care nu lipsește nici acțiunea și suspansul, „Ispita Președintelui” bifează toate cerințele și poate adăuga bucurii noi. Găsind intriga implicându-l ca personaj principal pe bărbatul în rol de Președinte al Statelor Unite ale Americii, gândul fuge negreșit la cărțile Sierrei Simone, însă scrierea și viziunea Marei Eremia urmează altă cale și încântă. Chiar și faptul că o autoare autohtonă abordează o astfel de idee, plasând acțiunea în afara hotarelor și implicând personajele în discuții și conflicte ce țin de activitățile altei țări, este un lucru de apreciat. Printre emoțiile, patosul și dramele create de autoare, parcursul cărții este neașteptat și incitant, cele câteva sute de mii de citiri pe Wattpad arătând totodată inclinația publicului spre astfel de povești. Însă varianta tipărită rezervă multe surprize față de cea on-line, iar lectura se construiește febrilă și tumultuoasă.

Construind un Președintele al Statelor Unite model pentru bărbatul visurilor multor femei, dar și cu un caracter puternic, influent și marcat de experiențe care încă își trag consecințele, Mara Eremia ne atrage într-o lume elitistă, unde dragostea capătă alte nuanțe, iar aspirațiile și conspirațiile produc neliniști și conflicte. David Beck își preia poziția de Președinte ales atrăgând atenția atât prin faptul că este cel mai tânăr președinte din istoria SUA, cât și prin statutul de burlac. Când în urmă cu doi ani o întâlnea pe Darina Clark, jurnalista ce îl provocase atât prin întrebări dar și prin prezență, David nu preconiza că ea va fi femeia perfectă – care în primul rând să îi fie Șefă de cabinet și în al doilea rând să îi ocupe patul și să îi accepte plăcerile.

De la un simplu telefon, la un interviu bizar și apoi la o propunere de nerefuzat, Darinei Clark i se deschide o ușă pe care odată intrată, nu mai poate ieși fără inima frântă. Un post într-o funcție la care mulți râvnesc, timp petrecut alături de un bărbat pe care mulți îl iubesc, acces la informații pentru care unele țări ar plăti cu viața – ce se poate întâmpla rău? Darina și David sunt doi oameni care cedează în fața atracției și feriți de ochii celorlalți se abandonează plăcerilor interzise. Cât poate costa pe cineva încrederea? Dar iubirea? Relația lor e urmărită de păcat și de interese de putere, dar chiar și dacă soarele îi privește în față, întunericul pe care îl ascunde David poate dărâma orice au clădit.

Trecut, greșeală, pierdere, fetiș sunt aduse pe scena Biroului Oval și dușmanii sunt pregătiți să atace. Mara Eremia nu ne pregătește în niciun fel pentru ceea ce se petrece, dar e prea ispititor să refuzi. Povestea nu oferă prea multe momente de respiro, te aruncă ba în colțul fericirii și pasiunii, ba în cel al suspansului și intrigii. „Ispita Președintelui” este o carte cu o acțiune cuprinzătoare, scene fierbinți și personaje răpitoare. Cu siguranță și următoarele scrieri ale autoarei vor fi în preferințele cititorilor acestui gen de cărți.

 

Carte disponibilă pe VelvetStory.ro 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii