Tarte Tatin

AlinaDinu

 Din seria deserturilor delicioase si rapid de preparat, va invit sa incercati o tarta cu mere si caramel.


Cand am pofta de ceva dulce, deseori recurg la retete simple, de efect, cu denumiri pompoase in opinia unora, dar care necesita un minim de timp si un maxim de placere.
Spunem Tarte Tatin si suntem macar cu gandul in Franta, dar gustul deserturilor frantuzesti il avem in maxim o ora frumos prezentat pe farfurie.
Pentru tarta prezenta am folosit:
  • 6 mere
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • condimente (scortisoara, cardamom, cuisoare, nucsoara, vanilie)
  • aluat de patiserie (foietaj)

AlinaDinu


Untul si zaharul se imprastie pe fundul vasului, urmand sa asezam merele si sa presaram condimentele. Se pune pe foc pana obtinem caramelul. Foietajul se aseaza deasupra merelor (tip: intepam aluatul in mijloc pentru a nu se umfla) si se da la cuptor, 180*C, pentru 30 de minute.


AlinaDinu













Dupa ce a avut timp sa se raceasca putin, tarta se rastoarna pe platoul de servire.
O putem savura alaturi de o cupa de inghetata.
AlinaDinu

           Spor la dulcegarii!








Trimiteți un comentariu

0 Comentarii